Pastasalat

4-6 porsjoner.

• 400 g salami

• 400 g pasta (penne eller skruer)

• 200 g hvitost

• 1 liten boks mais

• 1/2 purre

• 3 stilker stilkselleri

• 1/2 boks valnøtter

• 1 boks crème fraîche

• 1 pk. majones

• 2 båter hvitløk, hakket

• 1/2 ss sukker

•1 ts sitronsaft

• 2 ts basilikum

• 1 ts salt

• 1 ts nymalt

• svart pepper

Slik gjør du: Kok pastaen «al dente» i rikelig med lettsaltet vann. Del salami og ost i biter. Skjær purren i ringer. Bland majonesen ut i crème fraîche, hvitløk, sitronsaft, sukker og krydder. Bland sammen pasta, grønnsaker, valnøtter og dressing, og la pastasalaten trekke minst en time før servering. Server sammen med brød. Pastasalaten holder seg godt til neste dag.