BEATPOTETEN: – Selv når jeg er syk, skriver jeg på papir eller i hodet mitt. Jeg har også alltid ei notatblokk og ei bok med meg. Akkurat nå leser jeg «The Linden Tree» av César Aira, en briljant argentinsk forfatter, sier bokaktuelle Patti Smith. Foto: Le Figaro/SoPhoto
BEATPOTETEN: – Selv når jeg er syk, skriver jeg på papir eller i hodet mitt. Jeg har også alltid ei notatblokk og ei bok med meg. Akkurat nå leser jeg «The Linden Tree» av César Aira, en briljant argentinsk forfatter, sier bokaktuelle Patti Smith. Foto: Le Figaro/SoPhotoVis mer

Patti Smith (71) er et av verdens største rockeikoner. Likevel tenker hun aldri på musikk.

Hun kunne vært en parentes i pophistorien, Patti Smith. For musikere flest ville ikke en enslig verdenshit og et uhyre vellykket album være nok til å fylle konsertstadioner verden over førti år seinere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Så er ikke Patti Smith som artister flest. Da hun slo igjennom lydmuren, nesten tretti år gammel, med debutalbumet «Horses» i 1975, var det noe hun bare måtte gjøre, forklarer hun på telefon fra Paris:

- Jeg hadde skrevet poesi i mange år og elsket rock’n roll, og var veldig glad for utviklingen der poesien så tydelig forstørret arbeidene til folk som Jim Morrison, Jimi Hendrix, Bob Dylan og John Lennon. Men i 1974 hadde vi mistet mange av dem, og rocken var i ferd med å endre seg. Den ble mer glamorøs og stadionorientert, mer kunstig – og noen måtte opprettholde vår kulturelle stemme. Jeg var midt imellom den gamle og den nye generasjonen, og ønsket å bygge ei bru.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn