Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Patti Smith (71) er et av verdens største rockeikoner. Likevel tenker hun aldri på musikk.

Hun kunne vært en parentes i pophistorien, Patti Smith. For musikere flest ville ikke en enslig verdenshit og et uhyre vellykket album være nok til å fylle konsertstadioner verden over førti år seinere.

BEATPOTETEN: – Selv når jeg er syk, skriver jeg på papir eller i hodet mitt. Jeg har også alltid ei notatblokk og ei bok med meg. Akkurat nå leser jeg «The Linden Tree» av César Aira, en briljant argentinsk forfatter, sier bokaktuelle Patti Smith. Foto: Le Figaro/SoPhoto
BEATPOTETEN: – Selv når jeg er syk, skriver jeg på papir eller i hodet mitt. Jeg har også alltid ei notatblokk og ei bok med meg. Akkurat nå leser jeg «The Linden Tree» av César Aira, en briljant argentinsk forfatter, sier bokaktuelle Patti Smith. Foto: Le Figaro/SoPhoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så er ikke Patti Smith som artister flest. Da hun slo igjennom lydmuren, nesten tretti år gammel, med debutalbumet «Horses» i 1975, var det noe hun bare måtte gjøre, forklarer hun på telefon fra Paris:

- Jeg hadde skrevet poesi i mange år og elsket rock’n roll, og var veldig glad for utviklingen der poesien så tydelig forstørret arbeidene til folk som Jim Morrison, Jimi Hendrix, Bob Dylan og John Lennon. Men i 1974 hadde vi mistet mange av dem, og rocken var i ferd med å endre seg. Den ble mer glamorøs og stadionorientert, mer kunstig – og noen måtte opprettholde vår kulturelle stemme. Jeg var midt imellom den gamle og den nye generasjonen, og ønsket å bygge ei bru.

«Horses» var en fusjon av pønk og poesi.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?