Peer  Gynts  vokter

Da Mikkel Dobloug plutselig ble foreldreløs og arvet millioner, bestemte han seg for å forandre livet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2001 SNUDDE LIVET fullstendig for Mikkel Dobloug. Foreldrene døde med sju ukers mellomrom. Over natta ble han mangemillionær - og eier av Per Gynts Gaard i Gudbrandsdalen. Den består av 19 hus, hvorav ni er fredet og ti er verneverdige.

Mikkel var 21 år gammel.

-  Jeg levde et bekymringsløst Oslo 3-liv. Det viktigste var hvilken bukse jeg skulle ha på meg, men nå er jeg ferdig med jetsettlivet, sier Mikkel og smiler forsiktig.

Han står på det peisvarme stuegulvet i den nyrenoverte og ærverdige gården med hendene i lomma. Utenfor vinduet slynger Gudbrandsdalen seg vakkert gjennom Vinstra i duskregnet.

Dette stedet har blitt Mikkels eventyr. Her tar han imot gjester som vil bo i Ibsen-figuren Peer Gynts rike, og som samtidig har stor nok lommebok og en god dose kulturinteresse. Her oppdaget Mikkel hvor viktig kulturen og historien var for ham, og her tok nettopp den interessen ham til uante prosjekter: Da Mikkel fikk laget logoen til gården, ble han umiddelbart fascinert. Han satte seg ned og tegnet, logoen ble til ideen om å lage vesker, og nå går en rekke kvinner fra kjendis-Norge rundt med dem. Mye har skjedd på fire år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer