Pengedoktoren

Direktør Monica Salthella (37) har byttet ut femti timers arbeidsuke med bleieskift og barnegråt. Er det rart hun er sliten?

-  HAN SOVER NÅ. Det er om natta han holder det gående. Heldigvis har pappaen hjulpet godt til, sier Monica Salthella (37) om sin nyfødte sønn.

Fem uker før termin kom hennes andre barn til verden. En tidlig desembermorgen måtte jordmora på Haukeland universitetssykehus i Bergen ringe Monicas jobb for å si at dagens styremøte måtte foregå uten selskapets administrerende direktør. Hun var på sykehuset og «fødte litt».

«EN AV NORGES dyktigste karrierekvinner.» «Den fremadstormende kvinnen som banker alle gutta på børsen.» Monica Salthella har høstet mange lovord, og for noen år siden kåret Økonomisk Rapport henne til en av landets 25 mest «unge og lovende». Hun har vært økonomiekspert i KK, spaltist i Ukeavisen Ledelse og hatt flere direktørtitler både i Skandia Fondsforvaltning, Sparebanken Vest og nå i Formuesforvaltning Vest. Her leder hun arbeidet med å hjelpe forretninger og rike privatpersoner til å få mest mulig igjen for pengene sine. Kanskje er det en naturlig konsekvens av oppveksten på Austevoll utenfor Bergen. Øykommunen er kjent for å ha den største andelen millionærer i forhold til innbyggertallet.

-  Folk på Austevoll har beina godt plantet på jorda, samtidig har de teft i seg til å få én krone til å bli 2,50. Det prøver jeg også å ha.

Monica begynte tidlig å tenke økonomisk. Som barn var det nærmest en høytidsstund når bankbussen kom kjørende forbi. Da sto hun og de tre søstrene klare til sparegrisslakt. Hun beskriver det som dramatisk den dagen mora krevde at Monica måtte tømme kontoen for femti kroner. Har du klippet håret av dokka til storesøstera di, må du betale for deg.

Familien var mer rik på omsorg enn penger. Faren tjente til livets opphold på havet, moren holdt kontroll på de fire søstrene og vedlikeholdt huset. Fordi moren var hjemmets «altmuligmann», har Monica aldri tenkt at det er noe som heter jenteoppgaver og noe som heter gutteoppgaver. Det finnes bare oppgaver. Og ingen oppgaver er for store, ingen er for små.

-  Selv om du har høy utdannelse, må du gå gradene i arbeidslivet. Jeg har kokt mye kaffe opp gjennom åra, og blitt ydmyk overfor den verdikjeden en bedrift består av. Hvis ikke de små jobbene også blir gjort, bryter kjeden sammen.

MONICA MENER SELV at hennes beste egenskap som leder er at hun tør å slippe medarbeiderne ut på glattisen. Å gi tillit er viktig for å skape personlig vekst og utvikling. Samtidig må det stilles klare krav. I tillegg er tobarnsmora flink til å engasjere og motivere.

Moroeffektene er lett tilgjengelige på kontoret. Medarbeiderne har måttet tåle både parykker, løsbarter og falsk sjokolade. Den siste spøken var å sette et klistremerke som så ut som en knust rute på bilvinduet til kollegaen med den fineste og dyreste bilen.

-  Finansbransjen kan være veldig alvorlig. Vi må være så skikkelige bestandig. Derfor er det viktig å ha det gøy i lunsjen.

Fordi hun trives så godt på jobb har hun orket de lange arbeidsdagene år etter år. Før datteren Emma Christin (3) kom til verden, jobbet hun seksti timer i uka. Etter at hun ble mor, reduserte hun det til femti.

-  Tida mellom fem og åtte om kvelden er hellig. Da leker jeg med Emma Christin og er sammen med familien. Men det hender jeg jobber litt om kvelden.

Nå har hun en liten baby å ta seg av også. Det neste halve året skal hun bare konsentrere seg om sin foreløpig navnløse sønn, Den tidlige fødselen kom brått på, og tida etterpå har vært slitsom. De første ukene rakk hun knapt å stelle seg. «Jippi, mamma har ikke på seg pyjamas!» ropte treåringen da mammas vanlige klær kom på igjen.

-  Otto Jespersens «Tårnfrid» trekkes ofte fram når karrierekvinner intervjues om balansen mellom jobb og familie. Blir du sammenliknet med henne?

-  Nei, aldri. Det må eventuelt være at jeg spøker med det selv. Jeg er ikke like perfeksjonistisk som «Tårnfrid», men kjenner meg jo igjen i tidsklemma. Likevel er jeg nok mer avslappet enn henne. Familien kommer først, sier Monica.

FRAMOVER SKAL HUN og de to barna følge samboeren Eivind, som er profesjonell dirigent, på hans mange reiser i Europa.

-  Så ingen får se deg ammende på jobbmøter?

-  Jo da, det kan godt hende. Emma Christin var bare 17 dager gammel da hun var med på sitt første styremøte. Det gikk fint.

Å planlegge barnefødsler inn i jobbkarusellen er ikke alltid like lett. Monicas yngste sønn ble til samtidig som morea fikk ny jobb. Heldigvis har selskapets styremedlemmer vært forståelsesfulle. Monica har aldri opplevd at det å være kvinne eller det å få barn har vært noen hindring i arbeidslivet.

-  Mitt råd til andre kvinner er å formidle en familieforøkelse til arbeidsgiveren på en måte som viser at graviditet er en naturlig hendelse i livet. På den måten viser du sjefen at graviditet er en selvfølgelig greie som arbeidsplassen må legge til rette for.