Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Perlekjedet kan felle seriemorderen

«BTK» stjal det da han drepte Nancy Fox (25) i 1977.

NANCY FOX (25) var det siste av sju ofre som man antar ble drept på syttitallet av seriemorderen som spredte frykt i byen Wichita i Kansas. Han kalte seg BTK etter metoden han brukte - bind, torture, kill: Binde, torturere, drepe.

BTK tok i fjor vår også på seg skylda for et åttende drap - 28 år gamle Vicki Wegerle. Gjerningsmannen er aldri blitt tatt. Det man vet om ham, kommer fra korrespondanse han har hatt med politi og media. Han gjenopptok kontakten i fjor, i forbindelse med at lokalavisa The Wichita Eagle skrev om saken 30 år etter de første drapene - ekteparet Joseph og Julie Otero og deres yngste to barn.

Det siste livstegnet man antar stammer fra BTK var ei pakke som ble funnet i Murdock Park i Wichita i desember. Pakka inneholdt blant annet førerkortet til Nancy Fox.

DENNE UKA GIKK politiet ut med en ny opplysning. De er ute etter et gullkjede med to vertikalt plasserte perler, skrev The Wichita Eagle på onsdag.

BTK fortalte politiet etter drapet 8. desember 1977 at han hadde tatt med seg gjenstander fra åstedet, Nancy Fox\' hjem.

Ifølge politiet var perlekjedet borte etter drapet. Nå sier det er mulig at BTK har gitt kjedet til en kvinne han datet på den tida. Etterforskerne ønsker nå å høre fra alle som tror de kan ha sett dette halskjedet, eller noen som har fått et slikt kjede i gave seint i 1977 eller tidlig i 1978.

Politiet viste også fram et portrett av Fox tatt kort tid før hun ble drept. Nancy Fox arbeidet deltid i en smykkebutikk.

CHARLIE OTERO SLAPP ut av et fengsel i New Mexico mandag. Han var 15 år gammel da han i 1974 fant foreldrene døde i hjemmet etter at han kom hjem fra skolen. Også de to yngste av hans fire småsøsken ble drept av BTK. I et intervju med AP i fjor, fortalte han at han tror faren hans kjente BTK.

Nå er han innstilt på å bistå politiet i etterforskningen. Han vil også reise tilbake til barndomshjemmet, til tross for de vonde minnene det kan vekke.

- Det vil bli oppveiet av følelsene mine som tvinger meg til å se det igjen. Jeg trenger å dra dit, sier Otero til nyhetskanalen KWCH Eyewitness News.

- Jeg er involvert i dette til det er oppklart. Hvor lang tid det enn måtte ta, vil jeg være med på det. Jeg liker å tenke at de kommer litt nærmere. På et eller annet tidspunkt vil denne fyren avsløre seg, sier Otero.

• Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til:

sigbjorn.strand@dagbladet.no

ETTERLYSER KJEDET: Dette portrettet skal være tatt av Nancy Fox kort tid før hun ble drept av seriemorderen BTK i desember 1977. Politet etterlyser nå gullkjedet med to perler som hun har på seg på bildet. Se hele nyhetsinnslaget fra TV-kanalen KAKE <a href=\'http://ww2.kake.com/global/video/WorldNowASX.asp?playerType=native&ClipID1=323733&h1=BTK%20Back&vt1=v&at1=News&d1=151467&LaunchPageAdTag=Homepage&activePane=info&playerVersion=6\'>her</a>.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media