Pinnekjøtt

Til 4 personer på 2-2,5 timer.

1 1/2 kg pinnekjøtt (beregn ca. 350 g pr. person), vann. Del ribba langs hvert ribbein.Legg bitene i kaldt vann over natta. Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok under lokk til kjøttet løsner fra beina (ca. 2 timer). Pass nøye på så det ikke koker tørt! Pinnekjøttet kan brunes lett i stekepanna eller under grillen før servering. Serveres på varme tallerkener med grove julepølser, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep eller rørt tyttebær. Kålrotstappe: ca. 1 kg kålrot 1 l vann 1/4 ts pepper 2 ts salt 1/2 dl kraft. Slik gjør du: Del og skrell kålrota i skiver. Kok skivene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos kålrota. Smak til med pepper, salt og kraft fra pinnekjøtt. Opplysningskontoret for kjøtt Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!