Pinnekjøtt

8 porsjoner.

Legg pinnekjøttet i vann over natta. Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg pinnekjøttet på kryss og tvers over. Kok under lokk til kjøttet løsner fra beina (ca. 2 timer). Pass nøye på så det ikke koker tørt! Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen etter koking. Legg pinnekjøttet i en langpanne og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutter. Pinnekjøtt kan serveres med grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, sjy og kokte poteter. Pølsene kan trekke med pinnekjøttet de siste 15 minuttene. Kålrotstappe: Ca. 1 kg kålrot 2 gulrøtter 2 poteter 1 liter vann 1/4 ts pepper 2 ts salt Kraft fra pinnekjøttet. Rens og del grønnsakene i store biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos kålrota. Smak til med pepper, salt og kraft fra pinnekjøttet. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!