Bakevare: En lammesteik av dielam bør ikke få konkurranse av altfor store smaker. Bak kjøttet i ovnen på ganske lav temperatur. Avslutt på grillen eller i ovnen under grillelementet, for å få en god overflate og maks ut av det nydelige fettet.
Bakevare: En lammesteik av dielam bør ikke få konkurranse av altfor store smaker. Bak kjøttet i ovnen på ganske lav temperatur. Avslutt på grillen eller i ovnen under grillelementet, for å få en god overflate og maks ut av det nydelige fettet.Vis mer

Pinsebevegelse

Det har kommet en heldig ånd over steika.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| Hvorfor snakker vi ikke om pinselammet? Det langt mer kjente påskelammet er nemlig ikke skapt for norske forhold. Det er en viktig del av tradisjonen vår, og derfor noe vi bør ta vare på. Men smaken er ikke helt på topp i mars eller april. Det norske lammekjøttet har sin storhetstid på høsten. Da er det rikt og intenst, med alle de små smaksnyansene det får av et variert sommerbeite oppi fjell og hei. Så kommer vinteren, med traurig liv innendørs, som for sauens del varer til godt forbi påske. Påskelammet vi spiser her til lands er derfor enten høstlam som har vært frosset, eller de lammene som var for små til slakt på høsten, og som har tilbrakt vinteren inne med kraftfôr og tørka høy. Det er godt, men sjeldent godt. (Sesongforskjellene ikke er så store i Midtøsten, der tradisjonen med påskelam kommer fra. Og dessuten var jødene sikkert ikke mest opptatt av smaksnyanser da de planla sin eksodus.)

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn