Bakevare: En lammesteik av dielam bør ikke få konkurranse av altfor store smaker. Bak kjøttet i ovnen på ganske lav temperatur. Avslutt på grillen eller i ovnen under grillelementet, for å få en god overflate og maks ut av det nydelige fettet.
Bakevare: En lammesteik av dielam bør ikke få konkurranse av altfor store smaker. Bak kjøttet i ovnen på ganske lav temperatur. Avslutt på grillen eller i ovnen under grillelementet, for å få en god overflate og maks ut av det nydelige fettet.Vis mer

Pinsebevegelse

Det har kommet en heldig ånd over steika.

||| Hvorfor snakker vi ikke om pinselammet? Det langt mer kjente påskelammet er nemlig ikke skapt for norske forhold. Det er en viktig del av tradisjonen vår, og derfor noe vi bør ta vare på. Men smaken er ikke helt på topp i mars eller april. Det norske lammekjøttet har sin storhetstid på høsten. Da er det rikt og intenst, med alle de små smaksnyansene det får av et variert sommerbeite oppi fjell og hei. Så kommer vinteren, med traurig liv innendørs, som for sauens del varer til godt forbi påske. Påskelammet vi spiser her til lands er derfor enten høstlam som har vært frosset, eller de lammene som var for små til slakt på høsten, og som har tilbrakt vinteren inne med kraftfôr og tørka høy. Det er godt, men sjeldent godt. (Sesongforskjellene ikke er så store i Midtøsten, der tradisjonen med påskelam kommer fra. Og dessuten var jødene sikkert ikke mest opptatt av smaksnyanser da de planla sin eksodus.)

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Januarsalg*

1 kr

(0 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per en måned 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

UKE

55 kr

(7,77 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per en uke 7,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr per ett år 2,18 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.