NEI TAKK: Mads Nygaard misliker forslaget om å kutte ti millioner i innkjøpsordningen til bibliotekene og la kuttet ramme krimbøkene: - Rammevilkårene er bygd opp gjennom et skjørt og komplekst system. Endrer du deler av det, som innkjøpsordningen, rokker du ved helheten. Foto: JØRN H. MOEN
NEI TAKK: Mads Nygaard misliker forslaget om å kutte ti millioner i innkjøpsordningen til bibliotekene og la kuttet ramme krimbøkene: - Rammevilkårene er bygd opp gjennom et skjørt og komplekst system. Endrer du deler av det, som innkjøpsordningen, rokker du ved helheten. Foto: JØRN H. MOENVis mer

- Plutselig visste vi ikke lenger om vi hadde foreldre

Første gang Mads Nygaard håndterte en krise var da faren, William, ble skutt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): Det er fredag 20. desember. På Sehesteds plass i Oslo ligger de mektige forlagshusene Gyldendal og Aschehoug og skuler mot hverandre.

MADS NYGAARD (45) Aktuell: Konsernsjef og forlegger i Aschehoug, der forlagets finansdirektør har underslått 4,4 millioner.Familie: Gift med organisasjonspsykolog Karen Kollien Nygaard, sammen har de to døtre på seks og åtte år.Siste kulturopplevelse: - En av de siste var møtet med den kambodsjanske prinsessen Vaddey Ratner. Hennes sterke personlige historie om flukt fra Røde Khmer og hennes strålende bok gjorde dypt inntrykk.Kjører: - Volvo.Favorittord: - Engasjement. Uten engasjement og inderlighet er livet tett på innholdsløst.

Hos Aschehoug er de ansatte samlet i foajeen for en siste avskjed før juleferien. Det har vært et innholdsrikt år. Nesbø-suksess, kamp om bokloven og hissig sakprosadebatt i etterkant av Marit Christensens Breivik-bok.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn