SPENNENDE VALG: Øystein Djupedal vil ikke tilbake til Stortinget, men en plass som kulturminister i en ny rødgrønn regjering ville han sagt ja til umiddelbart. Han tror valget til høsten blir avgjort av sperregrensa. Dersom for eksempel Venstre havner under, kan det velte dagens regjering. Foto: Maria Gossé
SPENNENDE VALG: Øystein Djupedal vil ikke tilbake til Stortinget, men en plass som kulturminister i en ny rødgrønn regjering ville han sagt ja til umiddelbart. Han tror valget til høsten blir avgjort av sperregrensa. Dersom for eksempel Venstre havner under, kan det velte dagens regjering. Foto: Maria GosséVis mer

- Politikkens vesen er å finne syndebukker

Øystein Djupedal (57) er ikke ferdig med politikk selv om han ble vraket i de to jobbene han likte aller best.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg skulle gjerne ha fortsatt både som Kunnskapsminister og fylkesmann for Agder-fylkene, men at jeg ble skiftet ut handlet ikke om meg, det var politikk. Selvsagt ble jeg skuffet. Jeg hadde fortsatt mye ugjort i begge jobbene.

Øystein Kåre Djupedal Født: 5. mai 1960, i Oslo. Familie: Gift og har tre barn. Bor i Arendal. Arbeid: Tidligere politiker i SV, nå medlem i Ap. Satt 12 år på Stortinget for SV. Utdanningsminister i to år. Fylkesmann for Aust Agder i seks år. Nå er han seniorrådgiver ved Universitetet i Agder. Aktuell: Leder av programkomiteen for Arendalsuka på sjuende året.

- Jeg visste derimot at jeg sto laglig til for hogg da SV gjorde det dårlig på meningsmålingene. At høyreregjeringen ikke gjenoppnevnte meg som fylkesmann mener jeg skyldes partipolitikk. Men sånn er politikken.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn