Pølser og medisterkaker til førjulstapas

6 porsjoner.

1 Vossakorv 1 medisterpølse og/eller medisterkake 6 svisker. Kålrotstappe av: 1/2 kg kålrot 1 ss smør 1 ts salt 1/2 ts pepper 1/4 ts revet muskatnøtt. Skrell og skjær kålrota i biter. Kok den mør, damp den godt og mos den. Tilsett smør, salt og pepper og smak til med nyrevet muskatnøtt. Eller lag kålrotstappe etter egen oppskrift. Blomkålmos av: 1 blomkålhode 1/2 l lettmelk 1/2 dl fløte 1 ss smør 3 ss Snøfrisk naturell 1 ts salt 1 ts pepper. R ens og del blomkålen i mindre buketter. Kok den mør i melk og vann og damp den godt før du moser den for hånd eller lar den gå i food-processor. Tilsett litt fløte, smør og Snøfrisk for å få en myk og smidig konsistens.Pølser og kaker stekes i panna. Sviskene kan godt legges i «marinade» med litt portvin eller sherry. Del pølsene i passe kubber og kakene i to eller fire. Anrett pølser og kaker med kålrotstappe, blomkålmos og en sviske på toppen. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!