Polygami, utroskap og arrangert ekteskap

Dette er historien om det kristne ekteskapet.

SJELDEN FRITT VALG: Gjennom historien har ekteskap vært en avtale mellom menn. Ikke før 1200-tallet ble kirken særlig opptatt av avtalen, som for øvrig ikke alltid ble inngått mellom én kvinne og én mann. Luther var en av mange som åpnet for polygami. Foto: WIKIMEDIA
SJELDEN FRITT VALG: Gjennom historien har ekteskap vært en avtale mellom menn. Ikke før 1200-tallet ble kirken særlig opptatt av avtalen, som for øvrig ikke alltid ble inngått mellom én kvinne og én mann. Luther var en av mange som åpnet for polygami. Foto: WIKIMEDIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - HOMOFILE, SOSIALISTER OG LIBERALISTER har tilranet seg definisjonsmakten over ekteskapet, skriver filosof Nina Karin Monsen i sin siste bok «Kampen om ekteskapet og barnet».

Monsen leverte sammen med ti andre en stevning i forrige uke. De saksøker staten i sin kamp mot den nye ekteskapsloven som ble innført 1. januar i år. Loven gjorde det mulig for folk av samme kjønn å gifte seg. Monsen mener dette er diskriminerende for dem som giftet seg under gammel ordning.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer