Posjerte egg: - Kort fortalt er posjerte egg bare egg som er kokt. Det kompliserte er at de er kokt uten skall, som om de hadde skall. Foto: Mette Randem
Posjerte egg: - Kort fortalt er posjerte egg bare egg som er kokt. Det kompliserte er at de er kokt uten skall, som om de hadde skall. Foto: Mette RandemVis mer

Posjerte egg virker krevende å lage. Slik jukser Viestad

- Man kan få bakoversveis og sukke imponert over posjerte egg. Tenk at det er mulig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Noe av det beste jeg vet når jeg bor på et skikkelig bra hotell, er frokosten. Nærmere bestemt posjerte egg. Det er mat som er så krevende at det framstår som helt urealistisk å lage, selv om morgenen.

Det er ille nok at man må kle på seg selv, lage sin egen kaffe og møte en ny dag, hvis man ikke skal stå over grytene og arbeide for perfeksjon også.

Hvert år spiser hver og en av oss nærmere 200 egg. Egg er bindemiddel, emulgator, usynlig ingrediens i talløse retter, enkelt kokt egg og fancy omelett. Eggene er der hver dag, i alle kjøkken.

Likevel kan man få bakoversveis og sukke imponert over posjerte egg. Tenk at det er mulig.

Kort fortalt er posjerte egg bare egg som er kokt. Det kompliserte er at de er kokt uten skall, som om de hadde skall.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn