Pot-au-feu med laks

4 porsjoner

600 g laksefilet uten skinn og bein 3- 4 poteter i biter (ca 3 cm) 1- 2 gulrøtter i biter ca. 3 cm 1 løk i tynne båter 1 purre i 4 cm biter 1/2 kål i strimler 15 dl vann 3 terninger fiskebuljong 1 krydderbukett (timian, selleri, persille og et laurbærblad) 4 tomater. Tilbehør: Brød eller flatbrødKok opp vann og tilsett fiskebuljongterninger eller en kombinasjon av fiske- og grønnsakbuljong. Legg i krydderbukett og kok grønnsakene i buljongen til de så vidt er møre. Skåld tomatene og ha disse i gryta sammen med grønnsakene, kok opp og smak til med salt og pepper. Skjær laksen i ca. 3 cm store biter og legg disse i gryta sammen med grønnsakene. La laksen trekke i gryta til den så vidt er kokt. Dryss grønt over og server gryten med brød eller flatbrød ved siden av. Eksportutvalget for fisk