Potetgryte fra Ungarn

Ungarsk middag i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

3 løk 10 poteter 1/2 rød paprika 1/2 grønn paprika 2 ss olje 1 ss paprikapulver 1/2 ts malt chilipepper 2 1/2 dl vann 100 g hermetiske maiskorn 1 boks hermetiske tomater 1 kjøttbuljongterning 1/2 ts salt. Løken skrelles og finhakkes før den freses blank i olje. Tilsett krydderet sammen med 1/2 dl av vannet. La vannet koke inn. Potetene skrelles og skjæres i båter, eller lag små runde poteter med et uthulerjern. Paprikaen renses og skjæres i store terninger. Potetbåtene og paprikaterningene legges i gryta sammen med de hermetiske tomatene, smuldret buljong og resten av vannet.

Det hele kokes under lokk på svak varme til potetene er møre. Smak ev. til med salt og pepper. En slik gryterett er god med kylling eller annet kjøtt. Serveres med ferskt brød til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer