Presset av voodoo-ritualer og tvunget til abort

Les historiene til slavene i vår tid.

Historiene er hentet fra Trafficking in Persons Report, laget av det amerikanske utenriksdepartementet.

Nepal/India: Reena ble bragt fra Nepal til India av tanten sin, som tvang den 12 år gamle jenta inn i et bordell i New Dehli kort etter at de kom dit. Bordell-eieren tvang henne til å ha sex med mange kunder hver dag. Reena kunne ikke dra noe sted; hun kunne ikke hindi og hadde ingen å gå til. Hun så flere ganger at politimenn fikk penger for hver ny jente som kom til bordellene. Reena flyktet etter to år og bruker nå tiden sin på å hjelpe andre trafficking-ofre å rømme.

Saudi Arabia: Serena kom fra Filippinene for å jobbe som hushjelp i Saudi-Arabia. Da hun ankom, tok arbeidsgiveren passet hennes, og han og kona begynte å mishandle henne. En gang ble hun dyttet ned trappen, en annen gang tok huseieren kvelertak på henne til hun besvimte. De lot henne ikke forlate huset. Hun var så ulykkelig at hun forsøkte å ta livet av seg, og på sykehuset fikk hun endelig anledning til å flykte. Hun har forsøkt å få oppreisning gjennom det saudiske rettssystemet, og venter nå på avgjørelsen på et krisesenter.

Nigeria/Italia: Gloria ble lovet arbeid i en stoffabrikk i Roma. Før hun forlot hjemlandet Nigeria gjennomgikk hun et voodoo-ritual som skulle sikre en trygg fremtid i Italia, men også at hun var lojal mot sin bordellmamma. Da hun kom til Roma, ble hun slått av "Madam", som fortalte henne at hun måtte betale tilbake en enorm gjeld som tilsvarte å betjene 4000 kunder ved prostitusjon. Gloria ble ytterligere mishandlet når hun nektet å godta kravet. Hun ga etter, men ble mishandlet når hun ikke tjente nok penger. Da hun ble gravid, ble hun tvunget til å ta abort. Til slutt fant hun mot nok til å overkomme voodoo-truslene og rømme. Hun bor nå på et krisesenter i Roma.

Nylig annonserte et arbeidsbyrå i Bangladesh med arbeid på en klesfabrikk i Jordan. Annonsen lovet 125 dollar i måneden i lønn, treårs-kontrakt, åtte timers arbeidsdag, seksdagersuke, betalt overtid, gratis mat, ingen forhåndsavgift og gratis medisinsk hjelp. Isteden ble arbeiderne fratatt passene når de kom, låst inne i svært dårlige rom, avkrevd høye avgifter, og hindret i å forlate fabrikken. Måneder gikk uten at de fikk lønn, maten var utilstrekkelig og syke arbeidere ble torturert. Fordi de fleste hadde lånt penger med høye renter for å få arbeidskontraktene, var de forpliktet gjennom gjelden til å bli.

Niger/Mali: Foreldrene til 12 år gamle Malik ble overbevist av en koranskolelærer fra en høyt aktet gruppe i Niger om å la ham ta med seg gutten til Mali for å gi ham videre utdanning. Men med en gang Malik og flere andre gutter ankom Mali, ble de nektet skolegang og tvunget til å tigge i gatene hele dagen, og gi læreren pengene. Malik flyktet til slutt. Fremmede hjalp ham med å komme hjem, og da han kom til landsbyen i Niger, og familien hørte om alt han hadde gjennomgått, var de overlykkelige over å ha ham hjemme igjen.

Afghanistan: Moren tvangsgiftet fire år gamle Naseema til en 30 år gammel nabo i landsbyen. Svigerfaren og 12 andre i familien begynte snart mishandlingen av jenta. Hun sultet, ble slått, og tvunget til å sove ute i kulden. Hennes overgripere brukte henne flere ganger som et levene bord, og tvang henne til å ligge på magen mens de kuttet opp maten på ryggen hennes. En gang låste svigerfaren henne inne i et skur i to måneder, som hun bare fikk forlate en gang om dagen. Kvelden før hun rømte, i en alder av 12 år, bant svigerfaren hendene hennes sammen og helte kokvarmt vann over hodet hennes. Hun rømte i frykt for sitt eget liv, og ble funnet av en rickshaw-fører som tok henne med til et sykehus. Det tok over en måned før hun kom seg av alle skadene. Hun lever nå i et senter og går på skolen.

Uganda: Michael var 15 da han ble kidnappet av Lord\'s Resistance Army (LRA) for å tjenestegjøre som soldat i de ugandiske opprørsstyrkene. I tiden som fulgte ble han tvunget til å drepe en gutt som hadde forsøkt å flykte. Han var også vitne til at en annen gutt ble hakket ihjel etter at han tiet om at vennen hans flyktet.

Aserbaidsjan/UAE: Etter at faren døde da hun var ni år, ble Nayla plassert på barnehjem. Men moren hentet henne og solgte henne til menneskesmuglere som tok henne med til Dubai. Hun måtte arbeide som prostituert på klubber i Dubai til hun var 13 år gammel. Politiet oppdaget hennes illegale status, og Nayla ble sendt tilbake til Aserbaidsjan. Hun jobbet som prostituert i hjemlandet i tre år til hun ble gravid. Hun fikk HIV enten i Dubai eller i Baku, og fødte en HIV-positiv baby i fjor.

Romania: Maria, 16 år gammel, ble lurt av en barndomsvenn til å reise til Bucuresti. Uten at hun visste det hadde vennen annonsert en «jente var til salgs» i en rumensk havneby. Maria og en 11 år gammel jente ble solgt til en mann som brukte henne som prostituert. I fire måneder ble hun truet til å jobbe som gateprostituert. Hun ble arrestert, bøtelagt, og avhørt en rekke ganger av politiet. Men hennes «beskytter» klarte å bestikke dem hver gang, hun ble sluppet fri, og tvunget til å jobbe som prostituert igjen.

(Det fremgår ikke av Trafficking in Persons Report hvem som er kilde til beretningene)

<B>NEPAL:</B> Reena ble traffikert fra Nepal til India, hvor hun ble tvunget inn i prostitusjon.
AFGHANISTAN:</B> Har også former for slaveri. Disse ungguttene forsøker å holde seg varme. De jobber på fyllinga for å samle metall.
BANGLADESH:</B> Disse arbeiderne står utenfor arbeidsplassen og venter på at den skal åpne. Mange arbeider under slavelignende tilstander i landets fabrikker.