Du leser nå Dagbladet Pluss

Programleder Ida Fladen gråt på vei til jobb og syntes hvert minutt av arbeidsdagen var en lidelse

Det falt henne aldri inn at hun led av depresjon. Nå har hun lagd TV-serie om sin egen vei ut av mørket.

Tilbake på antidepressiva: Ida Fladen skulle egentlig lage et treningsprogram, men ble satt ut av depresjon. Da ble det rett og slett et program om hennes vei ut av mørket i stedet. I dag ser hun optimistisk på framtida, blant annet fordi hun har fått medisiner som har en god virkning på henne. Foto: Agnete Brun / Dagbladet.
Tilbake på antidepressiva: Ida Fladen skulle egentlig lage et treningsprogram, men ble satt ut av depresjon. Da ble det rett og slett et program om hennes vei ut av mørket i stedet. I dag ser hun optimistisk på framtida, blant annet fordi hun har fått medisiner som har en god virkning på henne. Foto: Agnete Brun / Dagbladet.Vis mer

- På det verste klarte jeg ikke å komme meg opp av senga om morgenen. Jeg tvang meg selv til å spise. Noen måtte sitte ved siden av og sørge for at jeg fikk i meg mat.

Ida Fladen tygger over et rundstykke ved kjøkkenbordet på Rodeløkka i Oslo. Kattene Yolo og Miley lusker mellom føttene hennes.

- Jeg måtte flytte hjem til mamma i noen uker. Stefaren min jobber hjemmefra og fikk meg til å stå opp om morgenen. Jeg satt inne på kontoret hans hele dagen. Vi snakket ikke sammen, jeg bare så på at han jobbet. Det var bedre enn å ligge under dyna og bli oppslukt av de mørke tankene.

- Var du i tvil om du ville fortelle om dette på tv?

- Nei. Jeg synes det er ganske lett å være personlig.