Promillen var så høy at de fleste ville ha ligget over do og spydd. Likevel satte Lasse seg i bilen

Hver dag foretar nordmenn 54 000 kjøreturer under påvirkning av alkohol eller narkotika. Lasse Andersson satte seg bak rattet selv om han visste han var full.

Tar banen: Lasse Andersson (73) har blitt vant til å kjøre kollektivt etter at han mistet lappen på grunn av fyllekjøring. Foto: Geir Dokken
Tar banen: Lasse Andersson (73) har blitt vant til å kjøre kollektivt etter at han mistet lappen på grunn av fyllekjøring. Foto: Geir Dokken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var den nest siste helga i juni 2013 Lasse Andersson ble for tørst. Han hadde vært på hytta i Øystre Slidre, midt mellom Fagernes og Beitostølen. Han hadde lånt med en varebil fra Oslo og tatt med noen materialer opp. Han hadde snekret og gravd litt. Og han hadde drukket. Rødvin fra pappkartong og Vikingfjord vodka.

Lørdagen ble lang, søndagsmorgenen tøff. Han skulle kjøre hjem søndag kveld, men begynte likevel dagen med en dram. Han fortsatte med rødvin og en dram til, og bestemte seg for å vente til mandag med å kjøre hjem. Han skjønte at han hadde promille.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer