Prontosuppe

4 porsjoner.

4 porsjoner:

100 g bacon med svor eller lettsaltet sideflesk

1 stk. gulrot

25 g knollselleri (sellerirot)

1 stk. løk

1 båt hvitløk

1 ss smør

1 ss tomatpuré

1 ts paprikapulver

6 dl melk

5 dl grønnsakbuljong (utblandet)

2 dl pasta

1 ts tørket oregano

1 dl bladpersille

2 dl jarlsberg revet

• Framgangsmåte:

Skjær flesk eller bacon i tynne strimler. Skjær de øvrige grønnsakene i tynne strimler. Fres bacon, grønnsaker og løk i en kjele. Tilsett tomatpuré og paprikapulver. Rør godt. Hell i melk og grønnsakbuljong/kraft. Legg i pasta og la alt koke i 10 minutter. Smak suppa til med oregano, salt og pepper. Strø bladpersille og revet ost over like før servering.