Protestmat som smaker godt

Også en grønn revolusjon kan smake himmelsk.

GIFTFRITT: Sneh Yadaw driver økologisk gård i provinsen Rajasthan i India. For henne er gårdsdriften også en helt bevisst, politisk protest.
GIFTFRITT: Sneh Yadaw driver økologisk gård i provinsen Rajasthan i India. For henne er gårdsdriften også en helt bevisst, politisk protest. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg møtte Sneh på en lunsj midt i New Delhi. Det var en middels forurenset dag til New Delhi å være, da lufta og alt man tok på ga den lett klaustrofobiske følelsen av å være fanget i eksos og skitt. Da jeg skiftet skjorte før jeg gikk til lunsjen, var det en svart stripe langs kragen. Blant hundre retter som var satt fram, valgte jeg ut en salat. Den fristet med å være sprø og grønn og frisk midt i alt som var brunt og krydret. Den besto av spinat, en ellers litt kjedelig grønnsak, men her sprutende av smak og saftighet, og ulike typer blader med forskjellige nyanser av sennepssnert og sødme som ville fått ruccolaen til å rødme og tenke at den var kjedelig og smakløs.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer