Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Psykologi-forsker: Slik husker du bedre

La hjernen drive seriefråtsing, råder eksperten.

GRUBLEREN: Så langt tilbake artikkelforfatteren kan huske, har han vart en tenker. Det var kanskje ikke så dumt. Illustrasjon: Lisa Aisato
GRUBLEREN: Så langt tilbake artikkelforfatteren kan huske, har han vart en tenker. Det var kanskje ikke så dumt. Illustrasjon: Lisa Aisato Vis mer

En gang familien Karlsen var på ferietur i Finland, la mamma merke til at jeg betraktet et lite barn som satt og rørte i vannet og småsang for seg selv mens alle de andre barna lekte sammen i strandkanten. «Sånn var du», kunne mamma avsløre. Sånt setter naturligvis tanker i sving i en tenåring. Og hva kan man si, det har vart fram til nå. Så lenge jeg kan huske har jeg vært en grublende kløne, født inn i en familie av allestedsnærværende praktikere.

I familien Karlsen ligger det mye stolthet i å få ting gjort, med egne hender. «Det er fint å tenke, men man bør ikke spekulere for mye, man kan miste vettet og bli gal av det», kunne opphavet si, mens huset vårt på Reinsletta i Bodø yret av aktivitet. Den som sitter mye i egne tanker, synder fort - for eksempel risikerer du å fantasere mer, skamme deg lettere over at du har gjort noe dumt, eller glemme helt hva du satte i sving.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

UT ÅRET*

KUN I OKTOBER

10 kr

(0,17 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 10 kr ut året. 0,17 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99,-/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?