MYSTISK: Hvem er faren til katten Astrid? Som en «Tore på sporet» sniker jeg meg rundt i nabolaget og tar bilde av aktuelle kandidater, skriver Trude Lorentzen. Foto: TRUDE LORENTZEN
MYSTISK: Hvem er faren til katten Astrid? Som en «Tore på sporet» sniker jeg meg rundt i nabolaget og tar bilde av aktuelle kandidater, skriver Trude Lorentzen. Foto: TRUDE LORENTZENVis mer

Puling i buskene, fedre på rømmen og dangelbær-problemer nedentil

Intriger i Tåsen hageby.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det begynte med slutten. For Hekla. Naboenes svarte og hvite katt hadde alltid vært der, som en fast bestanddel i hagen vår på linje med ripsbuskene. Stort sett satt hun bare rolig på trappa med potene pent dandert under seg, mysende utover epletrærne og plenen rundt firemannsboligen, eller enda litt tettere inntil inngangsdøra om vinteren, aller helst inne i oppgangen, for hun var etter hvert blitt en geriatrisk katt, med ømfintlige tåballer i den kalde snøen.

Så, en dag, var trappa tom og naboene blanke i øynene. Hekla fantes ikke mer. Det var da det begynte. En såpeopera, en slektskrønike, et drama av episke dimensjoner.

Gamlepus etterlot seg et maktvakuum. Territorielle feider brøt løs. Utenfor soveromsvinduet vårt gikk fremmede hannkatter i strupen på hverandre med grufull jamring gjennom natta. Helt til naboenes nyanskaffede kattunge Eyja kom i puberteten og viste seg å være en liten Lolita i buskene. Spetakkelet fra hannkattene stilnet, men de var der fremdeles, i horder, og Eyja var ... ja, la oss si raus.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn