Pushfaktoren

Filmaktuelle Pushwagner (71) kan ikke gå rundt og bli glad i folk. Det blir for mye søl. Og for lite penger.

Dansefant: Pushwagner har pendlet mellom Oslo og Riga i to år. Han er glad i oppmerksomhet og i Riga kan han by på seg selv. - uten å bli gjenkjent som kunstkjendis.
Foto: Jo Straube
Dansefant: Pushwagner har pendlet mellom Oslo og Riga i to år. Han er glad i oppmerksomhet og i Riga kan han by på seg selv. - uten å bli gjenkjent som kunstkjendis. Foto: Jo Straube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tilber deg, du nydelige kvinne!

Han er i siget nå, kunstneren Pushwagner, der han står mellom grønne og blå vegger og gulv av betong. Han gjør seg til, poserer og leker. Kaster med armene, fekter og veiver. Han er på en visning i Riga, Latvia, på jakt etter et produksjonslokale med sine grafikere. Blant dem er den vakre kvinnen. Det er henne han tilber. Så mye, så intenst, at han plutselig setter seg ned og frir. Det er vel slik vi kjenner Pushwagner best: Kunstneren. Eksentrikeren. Vestkantgutten som ble uteligger, uteliggeren som ble en av våre mest bejublede samtidskunstnere. Og nå skal vi bli enda bedre kjent med ham. Fredag har dokumentarfilmen «Pushwagner» premiere på norske kinoer. Endelig skal Hariton Pushwagner bli filmstjerne. Slik han drømte om som barn. 

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer