Rabarbrakake med ostekrem

4 porsjoner.

4 porsjoner:

500 g rabarbra

3 stk. egg

2 ½ dl sukker

175 g smør

2 ½ dl hvetemel

½ ts bakepulver

Ostekrem:

Rabarbrakake med ostekrem

3 dl vaniljekesam

200 g kremost naturell

2 ½ dl melis

2 ts vaniljesukker

• Slik gjør du:

Rabarbraen vaskes, og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3 - 4 cm.

Piske egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form.

Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca. 40 minutter

Ostekremen:

Visp alle ingrediensene til en luftig krem.

Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.