Rabarbrakompott

4 porsjoner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| 4 porsjoner

800 g rabarbra

400 g sukker

2 dl vann

2 dl kremfløte

3 dl vaniljekesam

Slik gjør du:

Skrell rabarbra og skjær i skiver, ca 2 cm tykke. Ha rabarbra i en kjele sammen med sukker og vann.

Kok opp og skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter uten lokk til det meste av væsken er fordampet (er kompotten fortsatt veldig flytende, kan den jevnes med litt potetmel utrørt i kaldt vann). Settes kjølig til servering.

Visp kremfløten stiv og bland den med vaniljekesam. Legg rabarbrakompott og krem lagvis i porsjonsglass. Pynt med kandiserte fioler eller sitronmelisse.

Oppskriften er levert av www.melk.no

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn