Rabarbrapai med eggekrem

Deilig sommerfristelse.

150 g smør 350 g hvetemel 50 g sukker 3 eggeplommer 3- 4 ss kaldt vann Fyll: 1 kg rabarbra 3 dl sukker 2 ss potetmel. Eggekrem: 1 vaniljestang 4 dl melk 6 eggeplommer 1/2 dl sukker 1 ss maisenna. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl i kaldt vann. I stekeovn ved 200 grader. Smuldre smør og mel og ha i sukker. Tilsett egg og vann til deigen blir smidig. Sett den kaldt i 1/2 time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Skrell rabarbraen, skjær den i biter og fordel dem i formen samen med sukker og potetmel. Kjevle ut resten av paideigen og skjær ut lange strimler. Legg dem som et gitter over paien. Penslegitteret med egg og stek paien i 30- 40 minutter. Server paien lun med eggekrem.