Raddisene som forsvarte Berlinmuren

Ny bok tar oppgjør med venstresidas flørt med autoritære regimer.

LENIN ER FORTSATT MED: Preger han fortsatt norsk venstreside? Her ligger en henslengt Lenin ingen lenger har bruk for i en bakhage i Romania. Statuen pleide å stå i hovedgata i hovedstaden. Foto: AP/Vadim Ghirda
LENIN ER FORTSATT MED: Preger han fortsatt norsk venstreside? Her ligger en henslengt Lenin ingen lenger har bruk for i en bakhage i Romania. Statuen pleide å stå i hovedgata i hovedstaden. Foto: AP/Vadim Ghirda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE SISTE TI ÅRENE har vi ledd av ml-bevegelsen, de rare Pol Pot- og Mao-diggerne som fortsatt finnes mer eller mindre rehabiliterte i kulturinstitusjoner landet rundt.

Resten av venstresiden har deltatt i oppgjøret, ledet av professor i statsvitenskap Bernt Hagtvet. Raddiser har understreket at de kjempet mot AKP, de var medlem i SF, SV eller kanskje DNA. Og slik var også sekterismen på venstresiden, man hatet sine nærmeste mest.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer