Raddisene som forsvarte Berlinmuren

Ny bok tar oppgjør med venstresidas flørt med autoritære regimer.

LENIN ER FORTSATT MED: Preger han fortsatt norsk venstreside? Her ligger en henslengt Lenin ingen lenger har bruk for i en bakhage i Romania. Statuen pleide å stå i hovedgata i hovedstaden. Foto: AP/Vadim Ghirda
LENIN ER FORTSATT MED: Preger han fortsatt norsk venstreside? Her ligger en henslengt Lenin ingen lenger har bruk for i en bakhage i Romania. Statuen pleide å stå i hovedgata i hovedstaden. Foto: AP/Vadim Ghirda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DE SISTE TI ÅRENE har vi ledd av ml-bevegelsen, de rare Pol Pot- og Mao-diggerne som fortsatt finnes mer eller mindre rehabiliterte i kulturinstitusjoner landet rundt.

Resten av venstresiden har deltatt i oppgjøret, ledet av professor i statsvitenskap Bernt Hagtvet. Raddiser har understreket at de kjempet mot AKP, de var medlem i SF, SV eller kanskje DNA. Og slik var også sekterismen på venstresiden, man hatet sine nærmeste mest.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer