Raddisene som forsvarte Berlinmuren

Ny bok tar oppgjør med venstresidas flørt med autoritære regimer.

LENIN ER FORTSATT MED: Preger han fortsatt norsk venstreside? Her ligger en henslengt Lenin ingen lenger har bruk for i en bakhage i Romania. Statuen pleide å stå i hovedgata i hovedstaden. Foto: AP/Vadim Ghirda
LENIN ER FORTSATT MED: Preger han fortsatt norsk venstreside? Her ligger en henslengt Lenin ingen lenger har bruk for i en bakhage i Romania. Statuen pleide å stå i hovedgata i hovedstaden. Foto: AP/Vadim Ghirda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DE SISTE TI ÅRENE har vi ledd av ml-bevegelsen, de rare Pol Pot- og Mao-diggerne som fortsatt finnes mer eller mindre rehabiliterte i kulturinstitusjoner landet rundt.

Resten av venstresiden har deltatt i oppgjøret, ledet av professor i statsvitenskap Bernt Hagtvet. Raddiser har understreket at de kjempet mot AKP, de var medlem i SF, SV eller kanskje DNA. Og slik var også sekterismen på venstresiden, man hatet sine nærmeste mest.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer