Kjellerhygge: Sushi selges snart på hvert hjørne, men det er virkelig forskjell på rå fisk og rå fisk. St. Raw på Uranienborg er en hyggelig og velkommen tilvekst til skogen av japanskinspirerte restauranter i hovedstaden. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
Kjellerhygge: Sushi selges snart på hvert hjørne, men det er virkelig forskjell på rå fisk og rå fisk. St. Raw på Uranienborg er en hyggelig og velkommen tilvekst til skogen av japanskinspirerte restauranter i hovedstaden. Foto: Thomas Rasmus Skaug.Vis mer

Rågodt

Det er verdt å stikke ned i kjelleren på Saga Hotel, selv om det er sol og sommer på gateplan.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Inn der, ned TRAPPA, så til venstre, og lengst inn i lokalet.

Resepsjonisten på Saga Hotel smilte vennlig, hun hadde fått spørsmålet før. For nykommeren St. Raw ligger godt gjemt i hotellets kjeller på Uranienborg.

- Litt dumt å trekke ned i en kjeller i dette fine sommerværet? lurte Robinson på vei ned trappene.

- Ikke hvis maten er så god som det ryktes, sa Fredag.

St. Raw serverer japanske eller japanskinspirerte retter. Om stedet er nytt, er flere av folka bakom gamle kjenninger fra populære Jonoe i Ringnes Park. Menyen inneholder rikelig med småretter, nigiri, sashimi, maki, samt disse i ulike kombinasjoner, men kelneren anbefalte «Omokase». I begrepet ligger det at kokken komponerer et utvalg retter beroende på hvor mye du er villig til å betale.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn