Råkjøreren Modige Moody

Å bli sammenliknet med Hitler og kalt rasist, gjør ikke Memo-redaktør Kristine Moody (33) spesielt sint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  NEI. DET TÅLER JEG IKKE.Det er sommer, det er sol og det er onsdag. Den ellers alltid så korrekt kledde redaktøren har kastet jakka. Nå sitter hun her, i solsteika på beste vest, og prater om hva som provoserer henne til vanlig - det er mye - og hva hun overhodet ikke tåler.

-  Det er få ting som gjør meg så sint, som når noen forteller meg hva jeg burde tenke og mene. Nei, det tåler jeg virkelig ikke.

KRISTINE MOODY har nok vært mye sint denne våren. Etter åtte år i skyggen av Trygve Hegnar i Kapital, inntok hun Akersgata i vår. Fortere enn du kan si «Rydd førstesida!» hadde hun ertet på seg kommentatorer, journalister, akademikere, bloggere og synsere. «Noen ganger er vestlige verdier best», konkluderte redaktør Moody i sin aller første leder i det aller første nummeret av aktualitetsmagasinet Memo den 16. mars i år. Memo eies av Avishuset Dagbladet, et konsern som blant annet også eier avisen Dagbladet.

For ordens skyld: Dagbladet og Memo er i prinsippet som VG og Aftenposten, de har samme eiere, men konkurrerer på samme marked.

Noen gikk så langt som å trekke paralleller til Hitler. Og som om ikke bråket rundt Moodys leder var nok, ble billedbruken til coversaken klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) hvor bladet ble dømt. Snakker vi om tidenes tryning på startstreken?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer