Ranerne kom fra himmelen

De lurte politiet trill rundt, landet et helikopter på taket av en tellesentral og fløy av gårde med 39 millioner kroner. Pengene er fortsatt ikke funnet.

Ranerne kom fra himmelen
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I tre uker hadde Rikskriminalpolisen, det svenske Kripos, visst at noe stort skulle skje. Det serbiske politiet hadde kontaktet dem og fortalt at det var planlagt et ran i Sverige. Ranet skulle gjennomføres innen 15. september 2009, det skulle skje en morgen, mellom klokka fem og seks.

Et tjuetalls personer var involvert, fikk Rikskriminalpolisen vite, deriblant en kjent kriminell serber som bodde i Sverige. Ranerne skulle bruke et helikopter og sprenge seg inn i en bygning. Etter ranet skulle helikopteret fly av sted med gjerningsmennene til et skogsområde der det sto parkert fire biler.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer