Stol på kokken: Nippon Art har som japanske restauranter flest en svært omfattende meny. Robinson og Fredag anbefaler varmt å gi kokken frie tøyler. Foto: Aleksander Andersen.
Stol på kokken: Nippon Art har som japanske restauranter flest en svært omfattende meny. Robinson og Fredag anbefaler varmt å gi kokken frie tøyler. Foto: Aleksander Andersen.Vis mer

Råflott - og godt

Nippon Art byr på en eventyrlig matopplevelse.

- Så det er folka bak Nippon Art som innførte sushi til landet?

Fredag så spørrende på Robinson.

- Ja. Og nei. For det er ikke helt så enkelt som det, svarte Robinson, og begynte å gjenfortelle den lange historien, slik den tidligere i sommer ble presentert i Magasinet. Den japanske kokken Hiroshi Ishibashi åpnet Sakura, landets første sushirestaurant på Skillebekk i 1987. Restauranten flyttet etter noen år til 33. etasje på Plaza, før den slo seg til ro i Tordenskiolds gate som Nippon Art i 1996. Og siden har den ligget der.

- Så det er Ishibashi-san som fremdeles styrer skuta her, undret Fredag.

- Nei, nå er det Atalla Shafik, som driver her.

- Høres ikke veldig japansk ut ...

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn