Du leser nå Dagbladet Pluss

Raus Vognmand

Noen restauranter slutter ikke å servere god mat i rikelige porsjoner til sympatiske priser. Noen klarer å servere god mat i rikelige porsjoner til sympatiske priser år etter år.

Mye lys - lite folk: Været synes å ha et ord med i laget når det gjelder populariteten til Vognmand nilsen. Da robinson og Fredag var innom en regnfull junidag var det lyse og luftige lokalet nesten tomt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Mye lys - lite folk: Været synes å ha et ord med i laget når det gjelder populariteten til Vognmand nilsen. Da robinson og Fredag var innom en regnfull junidag var det lyse og luftige lokalet nesten tomt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

På et av østkantens mest populære møtesteder, Teaterplassen på Grønland, har Vognmand Nilsen servert god og rimelig mat i snart seks år nå. Sist Robinson og Fredag besøkte etablissementet var det trangt om plassene, denne gangen var det lyse og luftige lokalet nesten tomt.

- La oss håpe det er på grunn av været, sa Robinson og skulte opp mot skydekket som nettopp hadde sluppet fra seg en kjølig juniskur.

- Vi satser på det, sa Fredag, og kastet et blikk på spisekartet. Den består av dagens 3-5 retters meny, som byttes ut annenhver uke, samt noen få à la carte-retter.

Robinson og Fredag gjorde det enkelt for seg selv og bestilte to menyer à fire retter med vinpakke.

En munnfull lettrøkt laks ble brakt til bords for å pirre smaksløkene, etterfulgt av to glass Altos del Plata - en argentinsk Chardonnay - som skulle akkompagnere den første retten, et sprøstekt stykke havabbor på spinat og grillet squash - ifølge menyen. Her hadde en grillet mini-aubergine sneket seg inn i stedet, men såpass må kokkene få lov til å improvisere. Fiskefileten, som kom med en delikat smørsaus, var fast og fin i kjøttet, og falt i smak. Det gjorde også den kjølige, hvite vinen fra Argentina.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.