Restaurant Tekehtopa: ekehtopa: Her finner man real husmannskost i rause porsjoner, servert fra hofta.
 Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
Restaurant Tekehtopa: ekehtopa: Her finner man real husmannskost i rause porsjoner, servert fra hofta. Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

Real kost

Michelinbestjernede Even Ramsvik gir god magefølelse. Også når han senker skuldrene og serverer mat fra hofta.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Et deilig måltid trenger ikke nødvendigvis å kunne henge på veggen hos Astrup Fearnley, smattet Robinson.

Mens kokkene i naborestauranten Ylajali danderer sine raffinerte kunstverk med pinsett, satt spisevennene under takmaleriet av lubne engler på gode, gamle Tekehtopa som nå er blitt overtatt av de samme folka, med Michelin-kokk Even Ramsvik i spissen. Interiøret var akkurat så loslitt og verneverdig ærverdig som alltid, med sine stukkaturer, kandelabre og små, vaklevorne bord uten duk. Forandringen lå på tallerkenene.

- Da Ramsvik overtok i vinter, sa han at han ville ha et uformelt sted der han kan lage masse saus og riktig kose seg, nikket Fredag.Robinson forsynte seg glupsk av småretten som allerede har fått signatur-status på menyen: Et dampende margbein overstrødd med grovhakket bladpersille.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn