Reddet passasjerene på Viking Sky

Karen Segtnan forteller om den dramatiske dagen.

GALLIONSFIGUR: Karen Segtnan er liksom blitt personifiseringen av den usedvanlig vellykkede redningsaksjonen i Hustadvika i slutten av mars. Sjøl er hun rask til å understreker at suksessen skyldes samarbeid der alle som deltok var like viktige.
GALLIONSFIGUR: Karen Segtnan er liksom blitt personifiseringen av den usedvanlig vellykkede redningsaksjonen i Hustadvika i slutten av mars. Sjøl er hun rask til å understreker at suksessen skyldes samarbeid der alle som deltok var like viktige. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva er de viktigste egenskapene en helikopterpilot må ha? Ja, utover det åpenbare, som at man ikke må bli lett flysyk eller ha høydeskrekk.

Karen Segtnan stusser litt før hun svarer.

– Nei, altså, sier hun. – Jeg blir ikke flysyk. Men …

Så blir det stille. En stillhet som varer lenge nok til at man rekker å tenke: Er det mulig? Lider den drevne piloten, som satt tolv timer i strekk i et redningshelikopter mens livredde passasjerer ble heist opp fra dekket på cruiseskipet Viking Sky, av …

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer