GALLIONSFIGUR: Karen Segtnan er liksom blitt personifiseringen av den usedvanlig vellykkede redningsaksjonen i Hustadvika i slutten av mars. Sjøl er hun rask til å understreker at suksessen skyldes samarbeid der alle som deltok var like viktige.
GALLIONSFIGUR: Karen Segtnan er liksom blitt personifiseringen av den usedvanlig vellykkede redningsaksjonen i Hustadvika i slutten av mars. Sjøl er hun rask til å understreker at suksessen skyldes samarbeid der alle som deltok var like viktige.Vis mer

Reddet passasjerene på Viking Sky

Karen Segtnan forteller om den dramatiske dagen.

Hva er de viktigste egenskapene en helikopterpilot må ha? Ja, utover det åpenbare, som at man ikke må bli lett flysyk eller ha høydeskrekk.

Karen Segtnan stusser litt før hun svarer.

– Nei, altså, sier hun. – Jeg blir ikke flysyk. Men …

Så blir det stille. En stillhet som varer lenge nok til at man rekker å tenke: Er det mulig? Lider den drevne piloten, som satt tolv timer i strekk i et redningshelikopter mens livredde passasjerer ble heist opp fra dekket på cruiseskipet Viking Sky, av …

Hun ler.

– Jo. Jeg har faktisk litt høydeskrekk.

Det er tirsdag og stemningen i bygningen som huser Forsvarets redningshelikoptre på Ørlandet utenfor Trondheim er rolig, for øyeblikket. Ja, nesten bedagelig. Omtrent på samme tid, lørdag 30. mars, var det annerledes. Riktignok begynte den lørdagen som de fleste andre lørdager for redningscrewet som var på vakt, som er ensbetydende med å bo der. Være tilgjengelig døgnet rundt, om det skulle komme en utrykning. De hadde spist frokost, sett skiskyting på tv, spist lunsj. Noen hadde begynt på dagens økt i treningsrommet, andre var allerede ferdig. De var fullstendig uvitende om at de snart skulle være med på en av de største – og mest vellykkede – redningsaksjonene i nyere tid. Og fartøyssjef Karen Segtnan hadde naturligvis ingen anelse om at hun i dagene og ukene som fulgte, skulle bli en slags gallionsfigur for disse menneskene som har som jobb å redde liv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.