Regn med meg

Også denne sommeren skriver Magasinets faste matskribent fra gården sin på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før sola har vært framme i tjue minutter, har vi rukket å gjete den ellers så uorganiserte flokken av voksne, barn og babyer ned i snekka. Når det først er drømmevær, så haster det å oppnå den rolige sommeravslapningen det har vært så lite av. Sveive i gang motoren, ut med rigla, og så har vi det hyggelig alle sammen. Og, nei, det der er ikke en uværssky, bare en helt vanlig godværssky.

Før den første makrellen biter, har det rukket å regne en bøtte. Og innen vi er tilbake igjen i huset, er selv de som satt under kalesjen søkkvåte.

Jeg er etter hvert ganske så alene om å insistere på at været i bunn og grunn er fint eller i ferd med å bli fint. Det er bare litt ustabilt. Når jeg beslutter at dette er dagen for å grille makrell og tilberede paella nede ved sjøen, er jeg den eneste som melder meg til kjøkkentjeneste, selv om jeg mer enn antyder at det ikke egentlig er frivillig. Å tro på denne sommeren er som å stifte sin egen religion, eller å bekjenne seg til en nå nedlagt menighet; både fåfengt og ensomt. Selv om jeg har værgudene på min side mens jeg sanker og lager middag, kan jeg ikke unngå å merke at det hele er temmelig utilfredsstillende. Når sola kikker ut mellom skyene, blinker det så vakkert i fjorden at det et øyeblikk minner om i fjor, men det er bare jeg og geita Saftis som er vitne til denne åpenbaringen. I stua brenner det i peisen, og sommermaten blir spist i lunt innemiljø, idet nok en byge skyller over oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer