Du leser nå Dagbladet Pluss

Regnbuebyen

Velkommen til byen der nesten halvparten av innbyggerne er homofile.

Hett, tørt og tolerant: Palm Springs i California, er en by utenom det vanlige. -Noen sier femti prosent av befolkningen, andre sier førti. Jeg er faktisk ikke helt sikker, sier borgermester Steve Pougnet. - Men en ting er sikkert: Det finnes neppe noe annet sted i verden med høyere konsentrasjon av homofile. (Foto: Siv Johanne Seglem)
Hett, tørt og tolerant: Palm Springs i California, er en by utenom det vanlige. -Noen sier femti prosent av befolkningen, andre sier førti. Jeg er faktisk ikke helt sikker, sier borgermester Steve Pougnet. - Men en ting er sikkert: Det finnes neppe noe annet sted i verden med høyere konsentrasjon av homofile. (Foto: Siv Johanne Seglem)Vis mer

Oslo, 11. juni 2008. Endetiden er nær. På Eidsvolls plass har det samlet seg en gruppe demonstranter. Like ovenfor, bak de tjukke veggene til Stortinget, stemmer de folkevalgte akkurat nå over den nye ekteskapsloven. Ikke mye drama der — utfallet er allerede kjent. Men utenfor hisser protestantene hverandre opp ved å holde appeller: Hvis de lovgivende organer godtar loven som likestiller heterofile og homofile ekteskap, vil det true religionsfrihet, demokrati og menneskerettigheter. Ja, selve fundamentet for samfunnet vil ødelegges. Et samfunn som alminneliggjør og likestiller homofilt samliv med heterofilt, kan ikke overleve.

Palm Springs, California, i slutten av mai 2012. Ettermiddagssola bader ørkenlandskapet i gyllent lys, og termometeret viser 36 grader pluss. Men lufta er tørr, så det er ikke plagsomt varmt. Den konstante vinden, som får rotorbladene i den enorme vindmølleparken ved inngangen av dalen til å rotere dovent, gjør også sitt. I hovedgata Palm Canyon Drive er det tilsynelatende ingenting som skiller denne byen fra andre byer i Coachella-dalen. Menneskene som rusler gatelangs eller nyter en ettermiddagsdrink under dysene som fyller lufta med ørsmå, kjølende vanndråper, ser til forveksling ut som mennesker andre steder. Men Palm Springs er noe helt for seg selv. I USA. I verden. Det handler ikke om at byen regnes som fødestedet for amerikansk modernistisk arkitektur, eller at deler av den er nærmest som et levende museum å regne. Det dreier seg om noe helt annet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.