Hett, tørt og tolerant: Palm Springs i California, er en by utenom det vanlige. -Noen sier femti prosent av befolkningen, andre sier førti. Jeg er faktisk ikke helt sikker, sier borgermester Steve Pougnet. - Men en ting er sikkert: Det finnes neppe noe annet sted i verden med høyere konsentrasjon av homofile. (Foto: Siv Johanne Seglem)
Hett, tørt og tolerant: Palm Springs i California, er en by utenom det vanlige. -Noen sier femti prosent av befolkningen, andre sier førti. Jeg er faktisk ikke helt sikker, sier borgermester Steve Pougnet. - Men en ting er sikkert: Det finnes neppe noe annet sted i verden med høyere konsentrasjon av homofile. (Foto: Siv Johanne Seglem)Vis mer

Regnbuebyen

Velkommen til byen der nesten halvparten av innbyggerne er homofile.

Oslo, 11. juni 2008. Endetiden er nær. På Eidsvolls plass har det samlet seg en gruppe demonstranter. Like ovenfor, bak de tjukke veggene til Stortinget, stemmer de folkevalgte akkurat nå over den nye ekteskapsloven. Ikke mye drama der — utfallet er allerede kjent. Men utenfor hisser protestantene hverandre opp ved å holde appeller: Hvis de lovgivende organer godtar loven som likestiller heterofile og homofile ekteskap, vil det true religionsfrihet, demokrati og menneskerettigheter. Ja, selve fundamentet for samfunnet vil ødelegges. Et samfunn som alminneliggjør og likestiller homofilt samliv med heterofilt, kan ikke overleve.

Sen blomstring: Bob Paull og Paul Padilla var begge familiefedre som forsøkte å undertrykke legningen sin. I Palm Springs har de funnet et sted hvor de kan være seg selv. (Foto: Siv Johanne Seglem) Vis mer

Palm Springs, California, i slutten av mai 2012. Ettermiddagssola bader ørkenlandskapet i gyllent lys, og termometeret viser 36 grader pluss. Men lufta er tørr, så det er ikke plagsomt varmt. Den konstante vinden, som får rotorbladene i den enorme vindmølleparken ved inngangen av dalen til å rotere dovent, gjør også sitt. I hovedgata Palm Canyon Drive er det tilsynelatende ingenting som skiller denne byen fra andre byer i Coachella-dalen. Menneskene som rusler gatelangs eller nyter en ettermiddagsdrink under dysene som fyller lufta med ørsmå, kjølende vanndråper, ser til forveksling ut som mennesker andre steder. Men Palm Springs er noe helt for seg selv. I USA. I verden. Det handler ikke om at byen regnes som fødestedet for amerikansk modernistisk arkitektur, eller at deler av den er nærmest som et levende museum å regne. Det dreier seg om noe helt annet.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn