Regnbuebyen

Velkommen til byen der nesten halvparten av innbyggerne er homofile.

Hett, tørt og tolerant: Palm Springs i California, er en by utenom det vanlige. -Noen sier femti prosent av befolkningen, andre sier førti. Jeg er faktisk ikke helt sikker, sier borgermester Steve Pougnet. - Men en ting er sikkert: Det finnes neppe noe annet sted i verden med høyere konsentrasjon av homofile. (Foto: Siv Johanne Seglem)
Hett, tørt og tolerant: Palm Springs i California, er en by utenom det vanlige. -Noen sier femti prosent av befolkningen, andre sier førti. Jeg er faktisk ikke helt sikker, sier borgermester Steve Pougnet. - Men en ting er sikkert: Det finnes neppe noe annet sted i verden med høyere konsentrasjon av homofile. (Foto: Siv Johanne Seglem) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo, 11. juni 2008. Endetiden er nær. På Eidsvolls plass har det samlet seg en gruppe demonstranter. Like ovenfor, bak de tjukke veggene til Stortinget, stemmer de folkevalgte akkurat nå over den nye ekteskapsloven. Ikke mye drama der — utfallet er allerede kjent. Men utenfor hisser protestantene hverandre opp ved å holde appeller: Hvis de lovgivende organer godtar loven som likestiller heterofile og homofile ekteskap, vil det true religionsfrihet, demokrati og menneskerettigheter. Ja, selve fundamentet for samfunnet vil ødelegges. Et samfunn som alminneliggjør og likestiller homofilt samliv med heterofilt, kan ikke overleve.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer