Reker med chili og kokosnøtt

4 porsjoner.

4 porsjoner:

600 g pillede reker

2 friske finhakkede chili, rød og grønn

100 g flat persille

2,5 dl matfløte

1 ts gurkemeie

¾ dl kokosmelk

4 Limeblad

Reker med chili og kokosnøtt

4 dl basmatiris

3 vårløk

100 g frisk spinat

1 liter kyllingkraft/buljong

5 - 6 tråder safran

8-10 sorte oliven

1 ts finhakket hvitløk

12 gressløkstrå

1 plantain (en type banan som må kokes eller stekes)

4 plommetomater• Slik gjør du:

Surr halvparten av vårløken i olje i et minutt. Tilsett risen og bland godt. Tilsett kyllingkraft med safran og kok risen. Tilsett finhakket frisk spinat når risen er halvkokt.

Surr resten av vårløken i olje sammen med finhakket hvitløk, chili og limeblad. Tilsett kokosmelk og matfløte og kok forsiktig noen minutter. Rør inn gurkemeie og smak til. Tilsett rekene og la de bli varme i sausen. Server straks med den kokte risen. Pynt med halve plommetomater, gressløkstrå og en skive stekt plantain.

Plantain er en banantype fra Sør Amerika, den må kokes eller stekes før bruk. Blir mest brukt som dekor på retter.