Rekestuing på risen

4 porsjoner.

• 4 porsjoner langkornet ris

• 1 kg reker med skall

• 2 ss smør

• 1 grovhakket løk

• 1 grønn paprika i biter

• 1 stilk selleri i biter

• 1 finhakket chilipepper

• 2 finhakkede hvitløkbåter

• 1 boks hakkede tomater

• 4 ss ketchup

• salt/pepper

• 1 krm kajennepepper

• litt finhakket gressløk

Kok risen etter anvisning på pakka. Pill rekene. Surr løken i smør til den er blank. Tilsett paprika, selleri, chilipepper og hvitløk. La dette surre i noen minutter. Ha i tomater og ketchup og la dette småkoke i noen minutter. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Kok opp sausen, ha i rekene så de blir varme. Rekene må ikke koke. Ha rekestuingen over den nykokte risen og dryss på gressløk. Pynt gjerne med selleriblader.