Rekesuppe

4 porsjoner.

1 kg reker med skall 2 gulrøtter i biter 2 sjalottløk i biter 1 stilkselleri i biter 1/2 fennikel i biter 4 ss olivenolje 2 ss tomatpuré 4 dl hvitvin 3 dl kremfløte salt og pepper 1-2 ss maisennamel, litt gressløk. Skrell rekene. Ha rekeskallet i en kjele og fres i olivenolje i noen minutter. Tilsett tomatpuré, hvitvin og så mye vann at det dekker rekeskallet. La det hele småkoke i 20 minutter og sil fra kraften. Legg grønnsakene i kraften og la dette småkoke i ca. 10 minutter. Bland i fløten og smak til med salt og pepper. Rør maisennamel ut i litt vann og jevn suppa. Tilsett rekene og la dem så vidt bli varme. Suppa må ikke koke med rekene i. Dryss over finsnittet gressløk og server rekesuppa med sprøtt, varmt brød og smør.