I fyr og flamme: Restene på kjøkkenbenken blir gjenfødt med varme, ild og oppfinnsomhet. Tørt brød og brune bananer blir brødpudding med rom og rosiner. Foto: Mette Randem.
I fyr og flamme: Restene på kjøkkenbenken blir gjenfødt med varme, ild og oppfinnsomhet. Tørt brød og brune bananer blir brødpudding med rom og rosiner. Foto: Mette Randem.Vis mer

Restene av dagen

Det er mye sirkus i tørt brød.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det bugner på kjøkkenet. Ikke av skinke og pateer, slik det gjør når jeg nettopp har vært på reise, eller av hjemmelaget pancetta, rare oster og skalldyrkraft, sånn det pleier når jeg har gått gjennom en periode med ambisiøs eksperimentering og matlaging. Nei, på kjøkkenet mitt er det fullt av rester av hverdager som har kommet altfor tett oppå hverandre. Her er osteretter, pålegg, brune bananer, nesten oppspiste syltetøyglass og ikke minst en hel kurv full av halvgammelt og gammelt brød. Det er et goldt, øde landskap av tørre og forlatte ting, matvarenes B-divisjon etter at de ble slått ut av cupen.

- Tørt brød og vått vær, jeg passer ikke her, nynner jeg misfornøyd for meg selv.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn