Veimat: Fra den øde Strandbygdvegen, øst for Glomma, til en tallerken på Elgstua i Elverum. Mens den uheldige bilisten kjørte videre med bulk på panseret, gjenoppstår den enda mer uheldige elgkua etter åtte dagers mørning, 
som biff med rotgrønnsaker og timian. Alle foto: Agnete Brun
Veimat: Fra den øde Strandbygdvegen, øst for Glomma, til en tallerken på Elgstua i Elverum. Mens den uheldige bilisten kjørte videre med bulk på panseret, gjenoppstår den enda mer uheldige elgkua etter åtte dagers mørning, som biff med rotgrønnsaker og timian. Alle foto: Agnete BrunVis mer

Rett fra grillen

Påkjørt elg er en delikatesse i Hedmarks dype skoger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var en gang fem elger som tuslet rundt i Hedmarks dype skoger og gomlet furuskudd. Gjennom jaktsesong etter jakt-sesong hadde de klart seg uten å bli innhentet av gjøende hunder og grønnkledde mennesker med rifle. Noen av elgene var nesten tjue år gamle, to meter høye og veide over et halvt tonn. Men så, en skumrende ettermiddag, skulle hver og en av dem komme til ei lang stripe som skar gjennom terrenget. Snøen var måkt unna langs denne stripa. To og to runde lys kom durende forbi, snart i den ene retningen, snart i den andre. En vei?Ingenting i elghjernen tilsier at man må passe seg for sånt. Instinktet deres har ingen frykt for rullende metallgjenstander. Selvsikkert skrittet elgene ut i trafikken, foran hver sin bil. Bang. Bang. Bang. Bang. Bang. Sånn har det seg at disse fem kroppene henger her nå, ferdig flådd og hodeløse, fra kroker i taket på Brovold slakteri i Stange. Til sammen 900 kilo kjøtt fra grøftekanten etter en helt typisk uke med viltpåkjørsler i nærområdet. Den enes død er den andres middag. Åtte dager seinere skal de firbeinte trafikk-ofrene gjenoppstå i gratinert, varmrøkt, gravet, speket, grillet og hakket form på et av fylkets bedre restaurantkjøkken.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn