Rett gryte

Lapskausen har fått en ansiktsløftning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JEG HADDE GÅTT på lykke og fromme rundt i Hamburg på jakt etter en hamburger. Å forlate byen uten å ha spist hamburger ville være som å reise tørst fra Champagne.

Folk i Hamburg stilte seg undrende til prosjektet mitt. De pekte meg i retning Burger King og McDonalds. Når jeg fortalte at det ikke var det jeg ville ha, ble de forvirrede, sinte og til slutt oppgitte.

En drosjesjåfør som noen minutter var gjenstand for min for hamburger-men-ikke-McDonalds-logikk ble så frustrert at han ristet i rattet mens han ropte «Scheisse! Sheisse»

Jeg hadde nesten helt gitt opp da jeg traff en eldre herre. Han snakket ikke engelsk, men lyttet tålmodig til min lusne tysk. Da jeg var ferdig med å presentere mitt ærend, pekte han meg i retning Deigraf Strasse, bare noen få meter unna, der et stort skilt annonserte «Hamburger menu.»

Jeg gikk inn og bestilte straks menyen og et glass øl.

Likevel dro jeg fra Hamburg uten å ha smakt byens hamburger. Det skjedde nemlig noe annet der inne på kroa i Deigraf Strasse: Jeg ble kjent med en gammel kjenning som jeg helt hadde gitt opp, som jeg trodde hadde forsvunnet, men som i virkeligheten bare hadde reist tilbake til der den kom fra. Hamburgeren - kjøttfarsekaken med sesambolle - er ikke fra Hamburg, men fra USA. Den har likevel en slags tilknytning til byen: Hamburg var den største havna for amerikatrafikk, og de beste slakterne i det nye landet var gjerne tyske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer