Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Rett til himmels

Servitøren ba Robinson og Fredag glemme de ti andre og huske det 11. bud: du skal spise og drikke godt. Det gjorde de.

- JEG GREIER IKKE MER, stønnet Robinson og så på servitøren.

- Er det mulig å hoppe over lammelåret og gå rett på desserten?

- Klart det, ikke noe problem, smilte han og blunket til Robinson.

Som Gud måtte hvile den sjuende dagen, måtte Robinson og Fredag stå over den sjuende retten.

De hadde vært gjennom gratinert sjøkreps, jordskokksuppe, uer, letthalstred råbiff, spareribs og piggvar - og da var det nok for de to spisevennene.

Det 11. bud tilbyr elleve retter hvor de sju første er en full meny som kan reduseres til fem eller tre retter. De fire siste er desserter. Menyen byttes hver 14. dag.

Servitøren anbefalte fem eller sju retter og sa at de neppe ble mette av tre.

Robinson og Fredag var sultne og gikk for full meny.

- LITT NEW YORK, litt Cuba og litt Marrakech, smilte Fredag og nippet til et glass champagne.

Lokalet, som ligger rett rundt hjørnet for Domkirken, er røft innredet med pusset teglstein i varme gråtoner, ornamentale fliser kombinert med svartmalt tre på golvet og høy hvelving med prismekroner i armeringsjern - pyntet med røde silkeroser og grønne glassteiner. På veggene henger Linda Cartridges stemningsfulle bilder av stoler fra Cuba.

- Jeg håper maten bringer oss ut på en like spennende reise, svarte Robinson og fikk en halv gratinert sjøkreps med litt ruccolasalat foran seg på bordet.

- Nydelig! kom det i kor fra Robinson og Fredag. Den milde, litt søte soyasmaken sto fint til det hvite fine kjøttet.

Kort tid etter fulgte en skål jordskokksuppe med hvitvin, fløte, vårløk og badstuerøkt bacon i små terninger.

- Det ser ut som vi får en kulinarisk reise, skålte Fredag med Robinson. De hadde fortsatt med champagne til de to første rettene.

Alle de 29 vinene på menyen koster 390 kroner for flaska, så med god oversikt over pollista er det mulighet for å gjøre et godt vinkjøp.

Robinson og Fredag lot seg imidlertid friste av tilbudet om en god burgunder og slo til med en Merlin 2000 til 560 kroner.

- Vi må jo teste spesialutvalget, unnskyldte Robinson og konstaterte at vinen var verdt prisen.

DEN TREDJE RETTEN var skinnstekt uer servert på ei seng av syltede artisjokkhjerter med blåskjellkrem, friterte blåskjell, oliven og soltørkede tomater.

- Mmm, her er det en fin blanding av syrlig og søtt, smattet Fredag.

Etter en liten pause fulgte letthalstred råbiff, som viste seg å være ytrefilet av okse i grove biter blandet med rødbeter og kapers som igjen hadde fått en veldig rask omgang i panna, servert med linser og dijonsennepsaus.

- Rått og godt, smattet Fredag.

- ...og ganske salt, la Robinson til.

- Akkurat passe, svarte Fredag.

SPISEVENNENE HADDE FÅTT grillede spareribs med en slags kålsalat med karri og tre lange og godt stekte pommes frites på tallerkenen.

- Carrycoleslow, høres fancy ut og smaker slett ikke dumt, men spareribsen blir kjedelig og fremmed i rekken av utsøkte småretter, sa Robinson.

- Helt enig, denne retten kunne vi godt ha hoppet over, svarte Fredag.

Men den neste ville de ikke vært foruten.

- Den minste biten piggvar jeg noensinne har fått servert på restaurant, men helt himmelsk smak og konsistens, sa Fredag.

Nå greide ikke Robinson og Fredag mer og måtte stå over den sjuende retten for å få plass til dessert.

Som avslutning ville Robinson ha noe lett og syrlig og gikk for molte og limesuppe med kokosis, men ble misunnelig på Fredags Mille feuille med daimparfait.

- Helt fin, sa Robinson.

- Hvordan er din?

Fredag strålte:

- Jeg vet ikke helt hva de tusen bladene er, men det smaker himmelsk!

robinson&fredag@dagbladet.no

Tlf. 22333570

Kul storbystemning, god service og nydelig mat et steinkast fra Domkirken.

Røft og lunt: Bilder fra Cuba og årgangsfilm på veggen gir varme og liv til et røft og stilig lokale i Kirkegata.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media