Retten som får deg til å skrape bunnen

Annethvert bitt inneholder sprø bunn, annethvert luftig, krydret ris. Det er nydelig, rett og slett.

SKRAPE BUNNEN: I Iran er det vanlig å la gjesten få skrape bunnen på jakt etter de deiligste bitene. Når det er bare familie til stede, må de slåss om det. Foto: Mette Randem
SKRAPE BUNNEN: I Iran er det vanlig å la gjesten få skrape bunnen på jakt etter de deiligste bitene. Når det er bare familie til stede, må de slåss om det. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En reise i Iran er et møte med en kultur som stadig motsier seg selv. Her er åndelighet og kremmerånd i ofte uskjønn forening. Det er alkoholforbud i det offentlige og drikkepress på privaten.

Blygheten står så sterkt at du aldri ser håret til kvinnene, men forfengeligheten står enda sterkere, og Iran har verdensrekord i plastiske operasjoner. Landet har et strengt prestestyre, samtidig er det det eneste muslimske landet jeg har vært i hvor man ikke hører muezzinenes bønnerop.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer