Rettskraftig

Randi Rosenqvist (61) lever av å diagnostisere Breivik og andre gærninger. Og hun mener vi skaper flere av dem ved å levere barna våre i barnehagen.

Vil se det normale: Randi Rosenqvist møter mange gjerningspersoner. - Veldig få gjør ting på faenskap og med vilje. De fleste prøver å få til livet sitt, men de får det ikke til. Foto: Lars Myhren Holand
Vil se det normale: Randi Rosenqvist møter mange gjerningspersoner. - Veldig få gjør ting på faenskap og med vilje. De fleste prøver å få til livet sitt, men de får det ikke til. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det enkleste for den norske mentalhygiene hadde vært å si at det var en gal manns verk, sier rettspsykiater Randi Rosenqvist.

I retten står slaget om Anders Behring Breiviks tilregnelighet. Flere enn massemorderen har gått såret ut av den kampen. Og både før og under rettssaken har Rosenqvist vært en markant stemme.

Det skulle bare mangle - 61-åringen har over 30 års erfaring i faget rettspsykiatri.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer