Rikets trøst

Uten Sonja, Harald, Mette-Marit og Ari, ville Norge vært et kjedeligere land, mener komiker Zahid Ali (29). Nå vil han selv opp på tronen.

ELSKER KONGEHUSET: Komiker Zahid Ali mener at uten kongehuset, hadde Norge vært fattigere, i hvert fall for hans yrkesgruppe.

- En kongevits går alltid hjem, sier han. Foto: Jørn H. Moen
ELSKER KONGEHUSET: Komiker Zahid Ali mener at uten kongehuset, hadde Norge vært fattigere, i hvert fall for hans yrkesgruppe. - En kongevits går alltid hjem, sier han. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- JEG ER REPUBLIKANER, men svært takknemlig for at vi har kongefamilien.

Komiker Zahid Ali er ikke i tvil. Uten kongehuset hadde Norge vært fattigere, i hvert fall for hans yrkesgruppe.

- Alle komikere mener det. Hvis alt annet går galt, er det bare å dra en kongevits. Det går alltid hjem, sier han.

Det er ikke helt sant. Og det vet Ali godt.

- Det var på Hadeland Glassverk, tror jeg. Jeg skulle underholde i forbindelse med åpningen av en utstilling, men fra publikum, som var godt oppi åra, kom det usedvanlig dårlig respons. Da tenkte jeg: Ok, jeg kjører safe. Jeg kjører kongevitsene mine. De er ganske drøye, men jeg satte i gang. Foruten litt nervøs latter langt bak i salen, var det om mulig enda stillere nå. Da skjønte jeg plutselig hvorfor: midt på andre rad satt selveste dronning Sonja. Jeg fikk sjokk. Bakoversveis. Og hvis du lurer, hun lo ikke.

ZAHID ALI. På god vei til humortronen her i landet. 29-åringen er først og fremst kjent for det brede publikum gjennom sine innslag i komiseren «Rikets røst» på TV 2, starring Otto Jespersen. Serien starter opp igjen til uka. Der har han stått på skøyter med Knut «Kupper'n» Johannesen, han har seilt fra Aker Brygge til Bygdøy på en hjemmelaget flåte. Uærbødig har han latt helnorske og høyt elskede ting og personer få gjennomgå. At den pakistanske ambassaden forærte ham en billett for å høre på president Pervez Musharraf i forrige uke, skyldtes Alis plutselige samfunnsengasjement. Et engasjement som kom overraskende på alle, ikke minst ham selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer