SISTE AKT: I stykket «Evig ung» på Det Norske Teatret spiller Anders Rogg seg selv som 80-åring. Musikeren er vant til å forholde seg til livets siste akt; han har gitt ut to CD-er med musikk for folk som snart skal dø. Men er Anders Rogg selv redd for å bli gammel? - Nei. Jeg er redd for å bli pleietrengende.
SISTE AKT: I stykket «Evig ung» på Det Norske Teatret spiller Anders Rogg seg selv som 80-åring. Musikeren er vant til å forholde seg til livets siste akt; han har gitt ut to CD-er med musikk for folk som snart skal dø. Men er Anders Rogg selv redd for å bli gammel? - Nei. Jeg er redd for å bli pleietrengende.Vis mer

Ringen sluttet

Skuespiller og musiker Anders Rogg (53) tror på et liv før døden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

— DET ER DERFOR vi blir så sjuke. Derfor vi har så lange helsekøer, sier skuespiller og musiker Anders Rogg, og dunker en stutt pekefinger ned i duken.

— Fordi vi er redde for døden?

— Ja. Vi lukker øynene for livets gang. Døgnet har tolv timer natt og tolv timer dag. Vi insisterer på at det bare er dag. Men det dypeste menneskelige fellesskapet ligger i det vi ikke får til. Det er i våre skavanker vi kan møtes.

Anders Rogg er heldig. Han ble udødeliggjort som Leon Latex i Pelle Parafins Bøljeband da han var tidlig i tjueåra. Derfor blir «Halvsju»-generasjonen alltid litt overrasket når de ser at han faktisk er blitt eldre. Rogg er blitt eldre. I disse dager mye eldre. Når Det Norske Teatret har premiere på stykket «Evig ung», spiller han seg selv som 80-åring. Uten språk, men fremdeles med en usvikelig evne til å traktere tangentene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn