Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Ris med ørret på vietnamesisk vis

4 porsjoner.

600 g ørretfilet

3 dl ris

Marinade:

2 pressete hvitløksbåter

4 ts fiskesaus

pepper

Sopp:

4 shimejisopp

4 shitakesopp

4 ss smør

6 ts fiskesaus

pepper

4 ts soyasaus

4 ts japansk sake

1 ss finhakket gressløk

Skyll risen og kok den etter anvisning på pakken. Skjær ørreten i biter på ca. 2 cm. Bland sammen ingrediensene til marinaden og fordel på bitene. Rens soppen, del den i skiver og stek den i smør. Tilsett fiskesaus og smak til med pepper. Stek laksen i smør, tilsett den stekte soppen og bland godt. Bland ris, laks, sopp, soyasaus og sake forsiktig sammen. Dryss finhakket gressløk over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media