Rist løs!

Trim for eldre brød.

Jubelbruschetta: Den perfekte bruschetta lages av tre dager gammelt brød, ristes enten på grill eller i grillpanne og toppes sjenerøst med sopp, persille, hvitløk, chili og parmesan. Foto: Mette Randem.
Jubelbruschetta: Den perfekte bruschetta lages av tre dager gammelt brød, ristes enten på grill eller i grillpanne og toppes sjenerøst med sopp, persille, hvitløk, chili og parmesan. Foto: Mette Randem.Vis mer

||| Det var ikke et tap, snarere tvert imot: Et landbrød hadde blitt innkjøpt og gjenglemt før helga, og da jeg kom tilbake var det akkurat så tørt at det ikke lenger var noe å spise til frokost. Perfekt!

Det er mye glede å hente i et gammelt brød. Mens brødet ved dagens kjedeligste måltid helst bør være så ferskt som mulig, slik at gulosten får en passende følgesvenn og gommer og smaksløker får en myk start, er halvgammelt, sprøtt og seigt brød en oppfordring til å kreve mer av brødet, og heller lage bruschetta.

Bruschetta er den grilla brødskiveforretten man får servert på italienske restauranter, noen ganger med hakka tomater, andre ganger med små biter skinke, med grilla paprika, sopp eller en hjemmelaget caponata - en siciliansk grønnsaksblanding. Men alle variantene har en tendens til å ta fokus vekk fra hva bruschetta egentlig handler om, at det er noe mer enn den litt vanskelige italienske måten å stave «hvitløksbrød» på. Bruschetta er den italienske måten å si «kunsten å lage hvitløksbrød», og det er noe helt annet. Du må lide for kunsten. Også kunsten å riste halvgammelt brød.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.