Oppstandelse: Vi har lagt påsken bak oss, men kan likevel oppleve mirakler. VEd hjelp av varme, smør og kjærlighet får dødt landbrød livet i gave.
Oppstandelse: Vi har lagt påsken bak oss, men kan likevel oppleve mirakler. VEd hjelp av varme, smør og kjærlighet får dødt landbrød livet i gave.Vis mer

Ristet, ikke rørt

Kunsten å lage toast er rystende vanskelig.

Da den tyske reisende Carl-Philip Moritz kom til London i 1782, opplevde han noe nytt og vidunderlig til frokost: «...det finnes en måte å tilberede brød med smør som er helt uten sidestykke», skrev han. «Én skive etter en annen blir holdt framfor ilden inntil smøret er smeltet. Den neste skiva blir lagt oppå den forrige, slik at smøret renner gjennom hele bunken med brødskiver. Dette kalles 'Toast'». Beskrivelsen står gjengitt i boka «Taste - The Story of Britain Through its Cooking» av Kate Colquhoun, og brukes som et eksempel på hvordan vi mennesker forholder oss til mat, at det er en måte vi opplever nye steder på, og et stadig tilbakevendende samtaleemne. (For britene er det også et sårt etterlengtet eksempel på at utlendinger skryter av maten deres.)

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn